vasario 07, 2009

Bėgant per Vilnių



Šiandieną atskridau...poryt išskrendu. Kažin ar galima susidaryti dorą miesto įspūdį per tokį trumpą laiko tarpą. Vilniuje nebuvau nuo Kalėdų, bet miestas atrodo pasikeitęs.

Tuščiame oro uoste stovi užkonservuoti liūdnai pagarsėjusių nacionalinių oro linijų lėktuvai. Lagaminai ant karuselės atsirado nespėjus jos pasiekti, tai reiškia, kad net ir krovikai džiaugiasi turėdami galimybę pasimėtyti lagaminais...
Mieste mirga marga VEKS atributikos ir skelbimų apie įvairiausius kultūrinius renginius, bet kažkaip įdomiai, kultūros sostinė, siekia aktualizuoti ir suprasminti Vilnių, Lietuvos gyventojams. Šalies svečiai nelaimingo atsitiktinumo ir nelemtos KRIZĖS dėka turi labai norėti patekti į Vilnių, nes skrydžių kiekis primena 1989 metus, o ne 2009.
Žodis iš K raidės visiems sutiktiems jau taip giliai įstrigęs pasąmonėje, kad ir taip pilkas dangus pasidaro pilkesnis, o paslaptingas miesto niūrumas rūke, tampa dar ir liūdnai melancholišku.
O kur žadėti kamščiai... penktadienį 18.30 nuo Gedimino prospekto iki Vilnius -Panevėžys autostrados pavyko nukakti vos per 10 minučių... miestas atrodo tuščias... kavinės tai pat...
Aš prieš K! O gal čia tik bėgančio per Vilnių įspūdžiai, o reikėtų žvelgti giliau...

1 komentaras:

Upė rašė...

tai va, kur tas tetis dinges:)))