vasario 16, 2009

10-oji diena: Pirmasis dantukas, pirmoji temperatūra...

Špokui prasikalė pirmasis dantukas, jį pavadinome Valentinu, pagal pasirodimo datą. Valentinas aštrus ir kyla lyg koks Džomolungmas virš lygiųjų dantenyčių. Akivaizdu, kad 9 dienos įrašas apie Dainų dainas buvo įžanga į dantuką.
Nežinau ar nuo to ar ne (pediatras griežtai atmeta tokią galimybę), bet Špokučiui vakar naktį labai pakilo temperatūra. Paryčiais M pajuto kaistantį vaiką ir pamatavus temperatūrą mus persmelkė lengvas šokas - 39.7. Kvietėm belgišką greitukę (vertimas: taksi su mėlynais švyturėliais ir dviem sanitarais galinčiais pakrauti krovinį), kuri mums pasiūlė nuvažiuoti iki ligoninės kur mus apžiūrėtų gydytojas, o šiaip sako, kad paimkit nuo karščiavimo vaistukų ir eikit ilsėtis. Pasirinkom pastarąją opciją ir auštant karštis apmažėjo.
Šį ryta Špokas vis dar karštesnis nei įprasta, bet nieko panašaus į naktinę situaciją. Bet tik dar, nauja pora kaliošų, pradėjome viduriuoti. Iki šio momento pakeistos 5 sauskelnės visos buvo su rezultatais, kai kurie iš jų pranoko visus lūkesčius bei sauskelnių kubatūrą.
Tad tokie tie rūpesčiai ir džiaugsmai šiai dienai.

2 komentarai:

Aurimas P. rašė...

Nu va... mes pamenu 2 savaites viduriavom kai, atrodo, virsui priekiniai kalesi dantukai. Taciau neturejom temperaturos, nors kitiem girdejau buna, tik gal labiau tuo metu kol dar neislindes buna dantukas. Dar gi tas velnio roto virusas buna... reik tyrimuka paprasta padaryt sauskelniu turinio ;) O ypac jei tas turinukas zalsvos spalvos turi. Va pasidalinu zodziu patirtim ;)

RutaR rašė...

Na, su dantimis mes tokių bėdų neturėjom, bet kai susirgom visi trys, tai Rapolui irgi buvo būtent tokia pat temperatūra pakilusi ir teko kviesti greitukę... Jausmas pirmą kartą nekoks...