vasario 27, 2009

19 diena: Ar gražu taip?

Sunku pasakyti ar saviapgaulė gali būti pritaikyta mažiesiems. Kad ir kaip mums tėvams knietėtų sužinoti kas vyksta toje erdvėje, tarp kairės ir dešinės ausytės, mums to padaryti niekaip nepavyksta ir manau vargu ar pavyks. Tačiau vieną technologiją manau visi tėveliai yra atkalę kaip abecėlę ar Tėve mūsų tai vaikučių, na švelniai tariant pergudravimas... Suaugusiems iš tiesų tenka daug rūpesčių ir atsakomybės ir ko gero būnant su vaikučiais kartais nesinori jaustis lyg kovos ringe, o tie žmogeliukai, naiviai atiduoda mums savo 100 procentinį pasitikėjimą, o mainais gauna, karčią X-file pamoką - Trust no one. Truth is out there. Tai apie ką aš čia taip apibendrintai... Pateiksiu keletą pavyzdžių ir patys suprasite... manau prisiminsite ir gal pasiūlysite savo gudrybių variantų.

Špokas dar nemoka šliaužti į priekį, bet pamažėle rodo ženklus, kad ši akademinė disciplina jam yra perkandama. Taigi sėdi sau Špokutis po stalu ir žiūri į jo mėgstamą knygelę arba tarkim į tėčio raudonas šlepetes. Aišku kažkokia išorinė jėga vis padeda tuos mielus daiktukus toliau nei gali pasiekti mažojo rankutė. Ir kai po didelių pastangų vaikas išsirango į voro pozą ir visu kūnu bando teleportuotis arčiau taip geidžiamo objekto ir jam trūksta...va va va...milimili... O kas čia dabar... daiktas atsidūrė dar šiek tiek toliau...Špokas pasimeta, apsižvalgo, pasižiūri ar nėra kokių kitų būdų pasiekti tą tikslą ar kokių kitokių užsiėmimų ir vėl kartoja tą patį veiksmą ir taip tęsiasi kol begėdis milžinas nusiramina ir galiausiai duoda vaikui paragauti tos šauniosios šlepetės skonio. Ar taip gražu?
Arba... sėdi Mažoji kėdutėje ir nenori vieno dalyko labiau nei nenoro... tai valgyti. O tėvai daro būtent atvirkščiai, grūda šaukštą po šaukšto. Kaip čia nesusinervinsi, kur jau neašarosi. O kas čia dabar? Čiulptukas burnoje? Ojojoi kaip skanu ir netikėta. Aaa...o kur čiu... niam niam niam...o vėl čiulptukas... Kas nutiko? O gi tėveliai pamainomis įdeda Mažylei į burną tai čiulptuką, tai maisto šaukštą. Ar taip gražu?

Komentarų nėra: