vasario 23, 2009

15-oji diena: Būk permaina, kurios sieki

Nežinau ar čia dėl per daug gryno oro, besivaikštant su Špokučiu ar čia nuo įdomių ir stimuliuojančių diskusijų su protingais žmonėmis vakar vakare, bet į mano galvą atėjo revoliucinės nuotaikos. Norisi prisidėti prie reikalingų bei teisingų pokyčių.

Lietuvoje egzistuoja daug rimtų problemų, kurios reiklauja skubaus sprendimo arba daugiau dėmesio jų sukeliamoms pasekmėms.

Man įdomu ar vienminčių grupė veikianti kryptingai ir naudodama visų komunikacinių technologijų bei viešųjų ryšių potencialą galėtų įgyvendinti užsibrėžtą tikslą ar pasiekti suformuluotos problemos sprendimą?

Manau pabandyti vertėtų. Tad pasistengsiu artimiausiu metu suburti tokių vienminčių grupę, suformuluoti kartu problemų lauką iš kurių būtų galima išrinkti problemą, kurią vėliau būtų galima išspręsti viešos akcijos pagalba.

Kokia galėtų būti akcijos tematika? Manau gan aktualios ir ypač opios yra vaikų ugdymo, priežiūros bei darbo ir tėvystės suderinamumo problemos. Nesu šių tematikų ekspertas, bet įsipareigoju sužinoti daugiau ir jums apie tai čia parašyti.

POST SCRIPTUM - Iliustracijai

Nesenai pas mus lankėsi draugai, kurie pasakojo apie Londone vykdytą viešųjų ryšių kampaniją, kuri atkreipė dėmesį į religijos įtaką visuomenėje. Londoniečių sukūrė tinklalapį, kuriame pradėjo taip vaidinamą "awareness campaign". Jie norėjo viename Londono autobuso maršrute pakabinti reklamą su kampanijos šūkiu. Pradėjo rinkti pinigėlius iš suinteresuotų indvidų, galiausiai ne tik viename maršrute, bet keliolikoje Londono ir kitų didžiųjų miestų maršrutuose kursavo autobusai su kampanijos reklamomis. Daugiau info apie šią kampaniją čia.

2 komentarai:

Aurimas P. rašė...

Sveikintina, jei tik galimuo kazkuo prisideti -as mielai.

Austėja Landsbergienė rašė...

Aš šitą G. citatą ilgą laiką turėjau savo Skype ir visur kitur...kol nepakeičiau į nuorodą į blogą...